Uutiset

Shaking up Tech avasi lukiolaisille tekniikan alan rajattomia mahdollisuuksia ja kasvatti huomattavasti kiinnostusta alaa kohtaan

Lukiolaiset kohtasivat tekniikan alan johtajanaisia Shaking up Tech –tapahtumassa Aalto-yliopistolla 11. lokakuuta. Aamupäivän monipuoliset puheenvuorot tekivät vahvimman vaikutuksen lukiolaisiin.
Linda Liukas

Lukiolaiset kohtasivat tekniikan alan johtajanaiset Shaking up Tech –tapahtumassa Aalto-yliopistolla 11. lokakuuta. Aamupäivän monipuoliset puheenvuorot tekivät vahvimman vaikutuksen lukiolaisiin.

200 lukiolaista naista osallistui Shaking up Tech –tapahtumaan Aalto-yliopistossa Tyttöjen päivänä 11. lokakuuta. Aamupäivän puheenvuorot maalasivat kuvaa todella monipuolisista ja innostavista tekniikan alan opiskelu- ja uravaihtoehdoista – raikuvien suosionosoitusten saattelemina.

Shaking up Tech kiinnostaa.

Shaking up Techiin osallistuneiden lukiolaisten kiinnostus tekniikan aloja kohtaan kasvoi huomattavasti tapahtuman ansiosta. Paljon alasta kiinnostuneita on tapahtuman jälkeen yli kaksinkertainen määrä aikaisempaan verrattuna. Vähäisesti tai ei lainkaan tekniikan alasta kiinnostuneiden osuus tipahti lähes kymmenesosaan, kun verrataan osallistujien kiinnostusta tekniikan aloja kohtaan ennen tapahtumaa ja tapahtuman jälkeen.

Ohjelmoija ja kirjailija Linda Liukas rohkaisi puheenvuorossaan lukiolaisia heijastamaan omaa sisäistä maailmaansa ja omia vahvuuksia maailman muuttamiseksi. Tällä tavoin voi löytää oman ainutlaatuisen paikkansa tekniikan alalla.

Päivän muita innostavia puhujia olivat Annu Nieminen The Upright Projectista, Hanna Nikkilä Microsoftilta, sekä energiatekniikan ja -talouden professori Sanna Syri, tilastotieteen professori Pauliina Ilmonen ja CodeBus Africa -projektin vetäjä Irena Bakić Aalto-yliopistosta.

Siinä missä Annu Nieminen kertoi puheenvuorossaan pyrkivänsä arvioimaan yritysten kokonaisvaikutusta maailmaan tekoälyn avulla, Pauliina Ilmonen kuvaili rakkauttaan matemaattisiin lauseisiin ja kaavoihin sekä sitä, miten helppoa tilastotiedolla on kertoa vaihtoehtoisia totuuksia.

Iltapäivän työpajoissa osa lukiolaisista pääsi yhdistämään matematiikkaa ja taidetta, jotkut koodaamaan elämänsä ensimmäistä kertaa ja toiset valmistamaan uudenlaista selluloosapohjaista tekstiilikuitua kierrätysmateriaaleista.

Illan messuosuuden aikana lukiolaiset pääsivät Aallon opintovaihtoehtojen ja opiskelijaelämän lisäksi tutustumaan tapahtuman yhteistyöyrityksiin sekä Valo Motionin digitaaliseen kiipeilyseinään, joka kaupallistettiin Aalto-yliopiston tutkimushankkeen pohjalta ja on levinnyt kymmeniin maihin ympäri maailmaa.

Shaking up Tech järjestetään myös vuonna 2019.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Väitöskirjatutkija Xinyi Tu XR-lasit päässään
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Teollisuus 5.0 on ihmiskeskeisyyden vallankumous – viisi asiaa, jotka meidän tulisi tietää siitä

Uudet teknologiat tekevät teollisuuden toiminnoista entistä älykkäämpiä ja joustavampia, mistä hyötyvät myös yhteiskunta ja työntekijät, sanoo väitöskirjatutkija Xinyi Tu.
Armaan Hooda vasemmalla, Pauliina Ilmonen oikealla.
Yliopisto Julkaistu:

Armaan Hooda vietti yhden päivän matematiikan professorina Aallossa

Osana TuKoKe-kilpailua (Tutki-Kokeile-Kehitä) Armaan Hooda voitti päivän professorina Aallossa. Hän vietti päivän yhdessä professori Pauliina Ilmosen ja muiden tutkijoiden kanssa Matematiikan ja systeemianalyysin laitoksella.
Sushant Passi, kuva: George Atanassov
Yhteistyö Julkaistu:

Sushant Passi: Tulevaisuudessa ihmisten välinen vuorovaikutus on ylellisyyttä

"Vuonna 2050 tulemme todennäköisesti edistämään ihmisten välistä vuorovaikutusta. Se on tällä hetkellä ehkä hieman syrjässä kaikesta, mutta se on korvaamatonta."
Transmeri-yritysprojektin ryhmä
Opinnot Julkaistu:

Opiskelijat auttoivat Transmeri Groupia määrittelemään potentiaalisen yrityskauppakentän (M&A)

Lopullinen asiakkaalle toimitettu selvitys sisälsi useita mielenkiintoisia tavoitteita, jotka auttavat asiakasta saavuttamaan epäorgaanisen kasvun tavoitteensa.